Welkom

Wat Leuk dat u deze website bezoekt. Mijn naam is Gert Rosendal. Wat u hier vindt, zijn bijna allemaal exclusieve ontwerpen die volledig met de hand gemaakt worden. Het één is op aanvraag van iemand, en het ander een pure uiting van kunstzinnigheid vertaald in een meubel of item. Ik bekijk de ontwerpen graag als een kunstobject met een functie, in plaats van te kijken naar een puur functioneel item. Hetgene dat deze ontwerpen zo bijzonder maken, is dat zowel het ontwerp als de productie veelal samen gaan.  Waar veel ontwerpers en bouwers meestal beginnen met schetsen, werkt dat bij mij meestal anders. het begint meestal met een simpel idee. Een idee wat opkomt bij het zien van vormen en/of materialen in het dagelijks leven. Hiermee begint de basis van een meubel of project. Tijdens het proces erna zal het zich ontwikkelen tot een eindproduct. De ontwerpen die u hier vindt, zijn dan ook vaak maar één keer gemaakt. 


Wel heb ik het afgelopen jaar energie gestoken om programma's te vinden en eigen te maken waarmee een concept of een seriematig proces te kunnen opstarten. Een mens moet natuurlijk blijven ontwikkelen. Dit houdt het interessant, en de mogelijkheden eindeloos.


Ook zijn er opties om een product wat u zelf heeft te hergebruiken in een nieuw ontwerp. Dit brengt bijzondere en uitdagende projecten met zich mee. Vooral omdat het vaak gaat om een gevoel van bijvoorbeeld een familielid weer terug te brengen in een nieuw meubel.


Het hergebruik van materialen is iets wat in veel producten terugkomt. Onze toekomst is daarin niet eens de eerste reden, maar een hele mooie bijkomstigheid. Het feit dat menig materiaal al heel wat modegril heeft overleeft, maakt het zo bijzonder. Diverse houtsoorten worden door de jaren van gebruik alleen maar mooier. Het karakter wordt hierdoor 'versterkt', zou je kunnen zeggen.Wie weet tot ziens! En als u vragen heeft, schroom dan niet om contact met mij op te nemen. 


 
 
 
 
E-mailen
Map
Instagram